• Bekijk de antwoorden
  • Vlaamse wetenschapsagenda
  • Over het project
    • Overzicht
    • Verborgen parels
    • Animatievideo
    • Filmpjes
    • Partners
    • Contact
Terug naar het overzicht van de ingediende vragen

Bekijk de 10.559 Vragen voor de Wetenschap

Waarom vinden we chocolade en ander zoets eigenlijk zo lekker? Stefanie G. (44 j.)

Deze vraag werd beantwoord. Ontdek meer door op het filmpje of het logo te klikken.

In de vaste cacao zitten onder andere theobromine, phenethylamine en andere stoffen waarvan wordt vermoed dat ze een positieve invloed hebben op het lichaam, zowel fysiologisch (bijv. bloeddruk) als psychologisch (bijv. blij gevoel).
Het lijkt er op dat er een aangeboren voorkeur is voor zoet en een afkeer voor bitter.
  • 1
  • 1 Reeds gestemd 1 Stem op deze vraag 1 Stem op deze vraag
  • 0 Deel op Facebook
  • 0 Deel op Twitter
  • Hoe werken emoties en hoe kunnen we ze beïnvloeden?Emoties
  • Hoe werken onze hersenen?Werking hersenen
  • Bericht van Anne DS van Levuur - Herman Teirlinckgebouw 220518
  • ongeveer 7 jaren geleden

Andere vragen

  • Hoe leren anderstaligen Nederlands als zoveel mensen in hun omgeving dialect spreken?

    Postkaart Y
    • 1 antwoord
    • 0
    • 0
    Reeds gestemd Stem op deze vraag Stem op deze vraag lees meer
  • Hoe komt het dat water van 20° koud aanvoelt terwijl we blij zijn als het buiten 20° is en dat als 'warm' ervaren?

    • 1 antwoord
    • 0
    • 0
    Reeds gestemd Stem op deze vraag Stem op deze vraag lees meer
Nog vragen of opmerkingen?
  • kennismakers@fwo.be
Bekijk de antwoorden
Vlaamse wetenschaps agenda
Over het project
  • Overzicht
  • Verborgen parels
  • Animatievideo
  • Filmpjes
  • Partners
  • Contact