Postkaarten gebruiken op een drukke locatie

Voor welke gelegenheden geschikt?

De postkaart dient voor die momenten waar een persoonlijke begeleiding niet vanzelfsprekend is. Je kan ook gebruik maken van de flyers.

Werkvorm

  • Zoek een plek waar de mensen voorbijkomen en plaats daar een televisiescherm. Toon daarop de animatiefilm met meer uitleg over het project. Zo kent men de context van de bevraging en worden de mensen nieuwsgierig.
  • Na het animatiefilmpje volgen enkele slides met voorbeeldvragen ter inspiratie. Filmpje en vragen zitten in een continue loop.
  • Leg in de buurt een pakje postkaarten die ze individueel kunnen invullen. Op de postkaart staan enkele voorbeeldvragen en een invulvak om zelf een vraag te noteren. Ook de website staat er duidelijk op vermeld. Aan de balie kan je eventueel aan elke bezoeker een postkaart overhandigen.
  • Spoor hen aan om de postkaart onmiddellijk in te vullen en in de brievenbus te steken.
  • Ze kunnen er ook voor kiezen om de postkaart mee naar huis te nemen. Dan kunnen ze er nog eens rustig over nadenken of over in gesprek gaan met huisgenoten. We hebben het liefst dat ze hun vraag ingeven op de website, maar ze kunnen ook de postkaart opsturen. Het is daarbij onnodig de postkaart te frankeren.
  • Verzamel de postkaarten en stuur ze ons op het einde van de week door.

Waar te vinden?

Nog vragen?

Als je hier nog vragen bij hebt of je wenst wat extra ondersteuning, neem dan contact op met onze begeleiders via wetenschapsagenda@fwo.be. Zij helpen je verder.