Wetenschapsfeest Kennismakers

Schrijf je hier in.

Al 90 jaar lang schept het FWO een gunstig klimaat voor wetenschappelijk onderzoek. Aan de hand van financiële ondersteuning en het stimuleren van internationale samenwerking en mobiliteit bevordert het FWO de realisatie van excellent onderzoek. Deze ideale omgeving voor wetenschappelijk onderzoek strekt zich ver over de landsgrenzen heen en herbergt de meest uiteenlopende onderzoekers. Deze diversiteit aan soorten zorgt voor een ongekende dynamiek.

Dit gunstige klimaat, deze perfecte habitat waarbinnen de meest beloftevolle en doorwinterde onderzoekers zich kunnen ontplooien, bestaat in 2018 maar liefst 90 jaar en dat mag gevierd worden.

In het hartje van Antwerpen, grenzend aan de Zoo, creëren we voor 1 dag de perfecte habitat voor onze Kennismakers. Inspirerende sprekers en interactieve sessies wisselen elkaar af en vormen zo een voedingsbodem voor nieuwe ontmoetingen en verfrissende ideeën.

Het evenement is gratis en zowel voor wetenschappers als voor de geïnteresseerde leek toegankelijk.

Datum en locatie

Vrijdag 14 december 2018 – Koningin Elisabethzaal – Antwerpen

Programma

  • 8u30-9u30: Registratie en ontvangst
  • 9u30-10u45: Openingssessie
  • 11u-12u15: Thematische sessies – deel 1
  • 12u15-13u15: Lunch
  • 13u15-14u30: Thematische sessies – deel 2
  • 14u35 – 15u50: Thematische sessies – deel 3
  • 16u-17u: Slotsessie
  • 17u-18u: Receptie

Schrijf je hier in.

Vlaamse wetenschapsagenda

Kennismakers wordt het orgelpunt van de campagne rond de Vlaamse wetenschapsagenda. Tijdens de openingssessie zal de Vlaamse wetenschapsagenda voorgesteld en officieel overhandigd worden aan minister Muyters.

Gedurende elk ‘blok’ van thematische sessies zal er ook een sessie voorzien worden rond de Vlaamse wetenschapsagenda. Één van deze sessies ligt reeds vast en zal kaderen binnen het bredere concept van Citizen Science. De overige 2 sessies zullen meer georiënteerd zijn op de inhoudelijke thema’s die uit de bevraging naar voren komen.